Her er den ultimative ret til at få brugt osterester på – især hvis du synes, at potkäse er alt for stærkt!!
Ingredienser:
200 g ost (gerne et miks af hvad du har i køleskabet)
1 fed hvidløg
½ dl tør hvidvin
friskkværnet sort peber
evt. flagesalt
brødskiver
purløg
oliven
Sådan gør du:
Kom ostestykkerne i skålen til en foodprocessor. Tilsæt hvidløgsfed og hvidvin og et stort kværn sort peber.
Kør blandingen til den er cremet, men ikke for blød. Smag til med mere vin eller evt. salt, hvis det er nødvendigt. Smør et tyndt lag på en skive brød og grill i ovnen ved 200 grader i ca. fem minutter, indtil osten er brun og boblende.
Drys de gratinerede brød med purløg og oliven.
Tip: Du kan også komme ostecremen i en lufttæt beholder, hvor du kan opbevare den, indtil du er klar til at spise den. Eller sætte en skål på bordet med osten og lade folk smøre osten på knækbrød.