En nem og lækker tærte kan gøre det ud for en god, smagfuld og hurtig aftensmad. Server med en enkel grøn salat, så behøver du ikke mere.

Find flere lækre opskrifter hos Taverna.

Ingredienser (4 personer):

250 g blandede svampe
75 g smør
frisk timian
1 skalotteløg eller et almindeligt mellemstort løg, grofthakket
1/2 spidskål, skåret i fine strimler
1 pakke filodej med 4-6 store lag
4 store æg
1,5 dl fløde
1/2 tsk salt
friskkværnet peber
150 g Taverna salatost, kryddermarineret

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 200 grader.

Rens svampene, skær dem i strimler og svits dem på en pande i 2 spsk smør ud af de 75 g. Når svampene er brunet godt af, tilsæt timian, løg og spidskål og varm med på panden et par minutter.

Pensl en form med smeltet smør, og læg derefter filolagene hver for sig og lidt forskudt i tærteformen, så der dannes en slags stjerne. Læg svampe-spidskålsblandingen i bunden af tærten. Pisk æggene med fløde, salt og et drys friskkværnet peber og vend salat osteternene i og hæld blandingen over grøntsagsfyldet. Brug en gaffel til forsigtigt at vende lidt op i fyldet, så æggeblandingen kan få lov at blande sig godt med resten.

Bag tærten i ca 20-25 minutter, eller indtil æggemassen er akkurat fast.

Lad tærten køle af, før den serveres varm, kold eller ved stuetemperatur.