Gulerøddernes søde og lidt jordagtige smag kombineret med den salte og nøddeagtige Le Gruyère AOP er et perfekt match.
Ingredienser (4 personer):
600 g gulerødder
2 spsk olivenolie
25 g smør
75 g Le Gruyère AOP, revet
½ dl hakkede ristede hasselnødder
en smule frisk citronsaft
fintrevet citronskal
havsalt og friskkværnet sort peber
friske urter til pynt
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 225 °C.
Skræl gulerødderne, og skær dem på langs i ensartede stave.
Vend gulerødderne i olivenolie, og læg dem på en bageplade. Krydr med salt og peber. Bag gulerødderne i ovnen i ca. 45 minutter, indtil de er gyldne og let karamelliserede.
Smelt smørret i en kasserolle, og lad det simre, til det bliver gyldenbrunt. Hæld det brunede smør i en tynd stråle hen over de ovnstegte gulerødder.
Drys Le Gruyère AOP og hasselnødder henover. Dryp lidt citronsaft henover, og drys med citronskal. Krydr med salt og peber. Pynt til sidst retten med friske urter.
Find flere opskrifter med Le Gruyère AOP på gruyerestories.com.