Servér som frokostret med brød eller som tilbehør til aftensmad.
Ingredienser (4 personer):
Dukkah:
2 tsk fennikelfrø
2 tsk hel spidskommen
½ tsk sorte peberkorn
2 spsk mandler, grofthakket
2 spsk hasselnødder, grofthakket
1 spsk sesamfrø
½ tsk flagesalt
Salat:
500 g rødbeder
2 æbler
1 lille bundt bredbladet persille
½ dl æblemost
2 spsk olivenolie
Salt og peber
200 g hytteost
Sådan gør du:
Lav dukkah først: Stød fennikelfrø, spidskommen og sorte peberkorn i en morter. Kom på en pande sammen med de grofthakkede mandler og hasselnødder samt sesamfrø og salt. Rist det hele til det er gyldent og dufter dejligt krydret. Rør jævnligt undervejs, så det ikke brænder på. Hæld i en skål og afkøl.
(Der er dukkah til overs, drys det over andre retter).
Skræl rødbeder og skær i tynde skiver, evt. på et mandolinjern. Skær æbler i tynde både. Skyl og hak persillen. Vend rødbeder med persille og fordel på et fad. Kom æbler ovenpå. Hæld æblemost på og dryå med olivenolie. Fordel hytteost over og krydr med salt og peber. Drys med dukkah.