En dejlig fyldig salat, hvor osten giver det syrlig og salte pift.

Ingredienser (2 personer hvis hovedret, ellers 4 personer hvis forret eller tilbehør):

500 g blandede rodfrugter
250 g tørre kikærter, lagt i blød over natten og kogt (eller 2 dåser kogte kikærter) 1 dåse!
6 fed hvidløg
½ tsk hel spidskommen
4 spsk olivenolie
salt
friskkværnet peber

2 dl havreris (kan erstattes med quinoa)

3 spsk ekstra jomfruolivenolie
1 bundt frisk persille
1 bundt frisk mynte
½ citron, saften heraf
salt
tahindressing
150 g salatost eller feta

Tahindressing:

2 spsk tahin
½ citron, saften heraf
1 tsk æblesirup (eller anden sirup)
1 nip spidskommen
salt
3 spsk vand

Sådan gør du:

Vask rodfrugterne godt, skræl dem hvis det er nødvendigt. Skær i mindre stykker, hvis de er meget store. Bland med kogte kikærter, hele hvidløgsfed med skal, spidskommen, olie og salt på en bageplade med bagepapir.

Bag i ovnen ved 180 g i ca. 30 minutter eller til rodfrugterne er møre, men stadig har bid.

Kog havreris i 10 minutter.

Bland olie og hakkede krydderurter i havrerisen og smag til med salt og citron.

Smuldr salat ost på og dryp tahindressing over. Servér.

Tahin-dressing:
Blend alle ingredienser (undtagen vand). Tilsæt vand lidt efter lidt til du har en tyktflydende konsistens.