Julie Bruun (@juliebruunsblog) har udviklet flere opskrifter i anledning af Ostens Dag. Her er en salat, der både kan være en ret i sig selv eller en del af et tapasbord.

Ingredienser:

blandet salat
halloumi eller grillost
olie (til stegning)
en håndfuld valnødder

Honninglace:
4 spsk olivenolie
1 spsk citronsaft
salt
peber
1 lille tsk chiliflager
3 spsk honning eller sirup

Sådan gør du:

Skyl salat og kom det på et fad.

Skær halloumi i skiver og brun begge sider på en grillpande med lidt fedtstof.

Lav en honningglace: Rør olivenolie, citronsaft, salt, peber, chiliflager og honning eller sirup sammen i en lille skål.

Hæld halvdelen over de grillede halloumi og giv dem et par minutter ekstra på panden.

Læg osten på salaten og top med en håndfuld valnødder og den sidste del glace.