Julia Olsen (One Kitchen Blog og @onekitchen_) har udviklet denne opskrift på skønne tærte-letter med tre forskelligt slags fyld.
Ingredienser (30 styk – 10 af hver):
30 luksus tarteletskaller
Ost/skinke:
1 lille rødløg
100 g flødehavarti
30 g Vesterhavsost
200 g skinkestrimler
3 æg
200 g flødeost med smag fx pikant eller hvidløg
Porre/bacon:
1 porre
1 lille løg
150 g bacon
100 g flødehavarti
30 g Vesterhavsost
3 æg
1,5 dl fløde
Svampe:
250 g portobellosvampe
1 lille løg
1 bdt purløg
4-6 stilke frisk timian
100 g flødehavarti
30 g Vesterhavsost
3 æg
1,5 dl fløde
Sådan gør du:
Skinke/ost:
Hak rødløg. Riv havarti og Vesterhavsost.
Miks alle ingredienserne til fyldet sammen og tilføj godt med salt og peber.
Porre/bacon:
Snit porre i skiver, hak løg og skær bacon i mindre stykker.
Steg bacon sprødt og bagefter bruges sammen pande til at stege porre og løg. Lad det hele køle lidt.
Imens rives de to oste.
Miks alle ingredienserne til fyldet sammen og tilføj godt med salt og peber.
Svampe:
Hak portobellosvampe og løg. Steg mikset på en pande med lidt salt, peber og olie. Lad det køle lidt.
Hak purløg, timian og riv de to oste.
Miks alle ingredienserne til fyldet sammen og tilføj godt med salt og peber.
Alle tarteletter:
Tænd ovnen på 180 varmluft og fordel skallerne ud på 2 bageplader. Fordel de tre slags fyld i 10 tarteletskaller hver – skallerne skal ikke fyldes helt til kanten, da fyldet udvides i ovnen. Bag tærterne i cirka 30 minutter.
Velbekomme!